23 февруари 2019 г.


Кметът на Рим Вирджиния Раги обяви тази седмица, че археологическата зона в ларго Аржентина, където се намират руините на някои от най-старите храмове от древен Рим, в близко бъдеще ще бъде достъпна за широката публика. Това става възможно, благодарение на сделка между общината на Вечния град и световноизвестната модна къща „Булгари“.




Според Раги, работата по обекта, който отдавна се е превърнал в развъдник за бездомни котки, ще завърши „през втората половина на 2021 година“.





През 2016 година „Булгари“ спонсорира възстановяването на друг известен обект в Рим – Испанските стълби. В новия проект се предвижда модната къща да отпусне около 800 000 евро, съобщават италиански медии.



Ларго ди Торе Аржентина, както е пълното име на обекта, представлява площад в Рим, където се намират останките на четири храма от републиканския период. От дълги години руините са оставени на въздействието на стихиите и мястото става все по-запуснато.



Площадът се е намирал пред входа на някогашния театър на Помпей. Там се намира и мястото, където на 15 март 44 г. пр.н.е. е убит Гай Юлий Цезар.





-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...