14 март 2018 г.


Археолози са открили на остров Хоншу - най-големия от японския архипелаг – голямо съкровище от XV—XVI век. Заровените стотици хиляди медни монети са принадлежали на средновековни самураи.


Разкопките на японските археолози на мястото на комплекс от древни разкопки, намиращи се в префектура Сайтама, недалеч от град Хасуда, се водят от години. Наскоро там е открит 70-сантиметрова глинена делва, в която са намерени 260 000 медни монети – най-голямото съкровище, откривано в Япония до момента. Когато са били заровени, монетите са подредени в стълбчета и завързани с връвчици, които са прекарани през отвор в средата на всяка от тях.



Някои от стълбчетата са се запазили непокътнати, друга част от монетите са се разсипали в делвата. Археологическата находка се отнася към Периода на воюващите царства (втората половина на XV-XVI век). Мястото, на което са открити, по това време е служило като база за средновековните самураи.
Учените смятат, че огромното съкровище е заровено точно през този период, за да бъде опазено в бурните и неспокойни времена.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...