24 септември 2015 г.

В Мюнхен тече прочутият по цял свят бирен фестивал – Октоберфест. През първите два дни посетителите са изпили около 1 милион литра бира. По прогнозни данни се очаква, че в дните между 19 септември и 4 октомври около 6 милиона любители на пенливата напитка ще посетят събитието.

През тази година администрацията на Мюнхен организира всенародния празник за 182-ри път. За участие във фестивала са допуснати само местни пивоварни компании: Spaten, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräuhaus и Löwenbräu. 
За празника тези предприятия варят специална октоберфест бира, която е с алкохолно съдържание между 5,8 и 6,3%.

Един от проблемите на Октоберфест е точно прекаляването с употребения алкохол, заради количествата, които посетителите сами си носят “от дома”. Младежта, която е по-неплатежоспособна и не може да си позволи да купува скъпата бира, продавана по време на фестивалните дни, прибягва до внасянето на евтин и твърд алкохол отвън.

“Пострадалите” от прекомерна употреба на алкохол биват настанявани в специална палатка на Червения кръст, който отговаря за цялостното медицинско обезпечаване на празника, и там биват привеждани в “нормално състояние”.

Тази година първият случай на препиване беше регистриран само 80 минути след началото на фестивала. През 2014 година оказването на първа помощ се налага доста по-късно – след 2 часа и пет минути.
В деня на откриването на Октоберфест около 500 посетители са се обърнали към сътрудниците на Червения кръст с молба за помощ по различи причини.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...