14 юли 2015 г.

Появиха се “нови данни”, които уж потвърждават съобщенията за това, че недалеч от американската авиобаза в графство Съфолк е кацало НЛО. Съобщението е на бившия заместник командир на базата Чарлз Холт.

В интервю за Би Би Си той казва, че е виждал неидентифицирани обекти в Рендълшъмската гора през декември 1980 година. 
По думите му, получил е показания от операторите на радиолокационни станции на кралските ВВС в Бентуотърс и в съседния Уотишъм, които потвърждават, че са видели неидентифициран обект.

По думите на Холт, цитирани от Би Би Си, освен него НЛО-то е видяно и от няколко човека от охраната на базата.

75-годишният запасен офицер в момента живее в САЩ, в щата Вирджиния. Той казва, че някои от военните не са пожелали да разкажат на какво са станали свидетели, преди да излязат в пенсия, но вече са му предали писмените си показания за този случай.
Министерството на отбраната на Великобритания в отговор на запитване от страна на Би Би Си отговаря, че повече не се занимава с разглеждането на съобщения за НЛО.

Инцидентът с НЛО от Рендълшъм: какво е известно:
- първите странни обекти са забелязани на 26 декември 1980 година от двата американски военнослужещи Джон Бъроуз и Джим Пенисън
- Холт е записал на диктофон коментари за търсене на неизвестни източници на светлина
- Авиационната база в Бентуотърс е използвана от американските ВВС до 1993 година
- Сред възможните обяснения за случилото се през онази вечер се споменават изпитания на нов вид военни летателни апарати; полет на хеликоптер, пренасящ макет на спускаемия апарат на космическите кораби Apollo; светлини от крайбрежен фар. Не се изключва и версията за “майтап” от страна на летци

През 1983 година вестник News of the World излиза с водеща статия под заглавие: “НЛО е кацало в Съфолк. Това е официално”.
Чарлз Холт, бившият заместник командир на американската авиобаза в Бентуотърс, изнася лекция за НЛО
"Разполагам с потвърждения, че [операторите на радиолокационните станции в Бентуотърс] са видели, как обект преодолява разстояние от 96 км за 2-3 секунди, хиляди километри за час. След това той отново се появява на радарите и зависва над водонапорната кула. Те са следили за движението му и са видели, как поема към гората, където се намирахме ние”, разказва Холт.
"В Уотишъм са забелязали неидентифициран обект и после го губят над Рендълшъмската гора. Каквото и да е било това, било е очевидно, че е управляемо и някой го контролира”, добавя още бившият заместник командир на базата.

Изследователят на НЛО Джон Хънсън казва, че на заявленията на Холт може да се вярва, но “се опитват да скрият истината с всички възможни средства”. Той добавя, че засичането на НЛО-то на радарните екрани на практика опровергава твърденията на правителствените органи, според които забелязаните светлини са от намиращия се наблизо фар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...