28 юли 2016 г.


В късния следобед на 25 юли 2016 година над Ню Йорк се разразява силна лятна буря. Над целия град се сипят мълнии. Една от тях – ударила Емпайър Стейт билдинг -  е условена на видео.

През последните дни Голямата ябълка е в плен на летните жеги, съчетани с висока влажност на въздуха. В началото на седмицата над града се разрязва лятна буря с проливен дъжд. Няколко района се оказват наводнени, летищата се налага да отменят десетки полети, а железопътната линия в Лонг Айлънд временно спира работа, заради множество повалени върху релсите дървета.

Като в холивудски сценарий, в центъра на едва ли не всяка буря, разразяваща се над Ню Йорк, се оказва един от символите на града – 105-етажния небостъргач Емпайър Стейт билдинг. Това е петата по височина сграда в САЩ и 31-та в света. Постоянно влиза в ролята на “градски гръмоотвод” – на сайта на Емпайър Стейт билдинг е записано, че средно всяка година сградата 23 пъти е удряна от светкавици.


Американският журналист Хенрик Молтке решил да заснеме това явление. Разположил се достатъчно далеч и след като намира такова място, което да му даде добра видимост към сградата, приготвил снимачната си техника и зачакал. Замисълът му се оказва успешен.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...