4 юли 2016 г.


Фотографът от Сидни Кейт Лутит опитва да запечата красотите на света с помощта на таймлапс видео. За да създаде такъв клип за Сингапур, са му били нужни 500 дни през последните 3 години.

Таймлапс техниката на снимане (така се наричат поредиците от кадри, заснети в последователност, която после се свързва във видео) позволява да се видят промените, които се случват, разтегнати във времето. Новото видео на Кейт Лутит се нарича “The Lion City II — Majulah”: това е едно от имената на Сингапур, съчетано с названието на химна му. Фотографът се е връщал на едни и същи места по различно време на денонощието и през различни сезони. Общият брой на снимачните дни е 500, а броят на заснетите снимки надвишава милион.


Дори и за създаването на най-краткото таймлапс видео е необходимо да се направят много снимки. Техниката, подложена на такъв режим на снимане, не рядко се поврежда (особено затворите на фотоапаратите). Лутит е използвал два фотоапарата Nikon D4 в заснемането на сингапурския клип (този модел се ползва с авторитета на особено здрав затвор, изработен от въглеродни влакна).

От 10-терабайта заснет материал е използвал само 25%. Резултатът е това динамично видео, което показва какви промени са настъпили в Сингапур през последните 3 години.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...