5 май 2016 г.

Националната агенция на океанските и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), посредством няколко от подразделенията си събира много ценни данни за света, в който живеем. Тя следи отблизо климатичните промени, нейна е отговорността за съставянето на точни метеорологични прогнози, а не на последно място е и научната дейност, която специалистите ѝ в различни области развиват.

В момента екип на NOAA провежда изследвания, наблюдения и картографира в детайли Марианската падина – най-дълбокото място на планетата ни. Най-интересното обаче е, че видеото от наблюденията на специалистите се излъчва онлайн в YouTube и всеки желаещ може да проследи какво се случва на повече от 11 километра дълбочина на дъното на Тихия океан.

Между 20 април и 10 юли 2016 година,  NOAA провежда триетапно проучване на Марианската падина и околностите ѝ. Най-дълбокото място на планетата ни си остава загадка за учените и всеки запален специалист иска да научи повече за случващото се в океанските дълбини. С излъчването онлайн на работата на екипа си, NOAA дава възможност на всички желаещи със собствените си очи да проследят начина, по който учените събират ценната информация от океанското дъно.

Камера 2 показва в реално време центъра, откъдето се води цялото проучване. В определени “емисии” предаването е съпроводено с коментари от специалисти.

Камера 1 е фокусирана върху част от компютрите, чрез които се управляват другите уреди в проекта.

И накрая, може би най-интересна е картината от Камера 3, която показва заснети по-рано кадри от работата по проекта. Единственото “неудобство” е, че това, какво ще гледате, е винаги решение на режисьорите от NOAA.

Ако желаете повече информация, може да следите всекидневните сводки, които агенцията помества заедно с избрани видео и фото фрагменти.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...