27 ноември 2015 г.

Интимните ласки с постоянния ви партньор в хотелската стая са ви доставили неочаквано по-голяма наслада, отколкото обикновено? Не е само при вас това усещане. Оказва се, че сексът в хотел провокира особени химични реакции в мозъка, което обикновено не се случва на партньорите в собствената им спалня.

За механизма, който се отключва по време на интимната близост в необичайни условия, разказва психотерапевтът и консултант по сексология Ян Кернер.

По време на секс в хотелска стая в мозъка много по-активно се синтезира допамин – хормонът, който играе важна роля за възникване на възбудата и сексуалните желания. Една от причините за това е малко по-луксозната обстановка в хотелската стая, отколкото вече привичният дизайн на дома: правилно избраното осветление, чаршафите от по-скъпи материи, голямото легло. Всичко това изостря усещанията.

Освен това, промяната на обстановката е много важна за дамите, които за разлика от мъжете са по-склонни да се тревожат и да изпитват постоянно безпокойство в еднообразната домашна среда. Хотелската стая дава на двойката възможността да се отпусне и да спре да вижда снимките на деца и роднини, да мисли за неплатените сметки и несвършената домакинска работа.

Според Кернер за всяка двойка е важна смяната на обстановката – това изостря сексуалните апетити. В хотела може да се почувствате други, да изпитате нови усещания. “В практиката си ние, сексолозите, често съветваме клиентите си, които се оплакват от неудовлетвореност в сексуалната сфера, да променят нещо в поведението си или да намерят нови места за интимна близост с партньора. От тази гледна точка хотелската стая е много добро хрумване. Там може да се постигне разнообразяването на сексуалния живот на партньорите и да се убие рутината, която неизменно настъпва и в най-добрите връзки”, казва Кернер.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...