27 октомври 2015 г.


Двойка се разхожда сред градината от кохия, или летен кипарис, в Националния парк Хитачи (Hitachi Seaside Park). Той се намира в град Хитатинака в източната част на Япония. През есента цялото море от този декоративен полухраст, който покрива огромни територии, се превръща във феерия от червени цветове и необичайно ефектно за сетивата зрелище. Хълмът с кохия е много популярен сред фотографите, обичащи да снимат красиви пейзажи.

През 1991 година на мястото на бивша американска военна база е създаедн парка Хитачи, който се простира на площ от около 120 хектара. Главната му забележителност е в това, че всеки сезон гледката му се променя, защото през пролетта, лятото, есента и зимата паркът се залива в различни нюанси, породени от цветята, които разцъфват в последователност.

Първи на пролет цъфтят над милион нарциси и лалета. През май хълмовете и равнините на парка се украсяват в цветовете на неофитите, по-известни като американска незабравка. След тях разцъфтяват маковете. През юли паркът блясва в ярко зелено от пресните клончета на храстите кохия. Към септември растението променя цвета си към розово-червената гама. Колкото по-късна е есента, толкова по-наситено червени са храстите кохия. През зимата паркът не е толкова живописен, но още през март хълмовете на Хитачи започват отново да се изпълват с ярки цветове.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...