27 октомври 2015 г.

Добре позната е максимата, че големи дози твърд алкохол, да речем уиски, са пречка за мъжете, които се надяват на “романтичен” завършек на среща с дама. За любителите на бира обаче има добра новина – тази напитка, напротив, помага в подобни начинания.

Пиенето на бира преди полов акт дава на мъжете редица предимства, твърди сексологът и семеен терапевт Кет ван Кирк. Тя е също и автор на книгата “Сексът в брака: Реалистично ръководство за запазване на вашия сексуален живот”.

Първото предимство според авторката е, че така се забавя еякулацията. Данни от нейни проучвания сочат, че студената бира насища организма с фитоестрогени, което, както е доказано с клинични тестове, забавя мъжкия оргазъм.

Любителите на тъмното пиво могат да се възползват и от още едно предимство: напитката повишава либидото и прави ерекцията "по-интензивна". Това се обяснява с факта, че в тъмната бира се съдържат големи количества желязо, което подобрява циркулацията на кръвта, в това число и в половата система.

Третото предимство от пиенето на бира: Повишава се “сексуалната издръжливост”. В тази си част мнението на Кет ван Кирк се потвърждава от изследвания на италиански епидемиолози. Данните от техни проучвания сочат, че умерената употреба на бира дава допълнителни енергийни запаси, а освен това понижава и риска от развиване на сърдечно-съдови заболявания.

И накрая, благодарение на съдържащите се в бирата пробиотици и витамини от групата В тази напитка не води до същите последствия, които предизвиква употребата на твърд алкохол.
В заключение ван Кирк обръща внимание на ползите за здравето от употребата на жива бира (т.е. прясна бира, веднага след приключване на ферментацията, без да е отлежавала и да е преминала през пастьоризация). Сексоложката твърди, че напитката съдържа голямо разнообразие от полезни вещества, които са способни да увеличат сексуалното желание, а също и да стимулират нервната система изобщо.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...