1 октомври 2015 г.

Меките детски играчки – плюшените мечета, например, са опасни за здравето на малчуганите, поради риска от инфекции. Твърдението е на специалисти от компания, произвеждаща антибактериални препарати.

Спецовете са открили, че 80% от детските плюшени мечета са заразени от микроби, които могат да предизвикват респираторни заболявания и дори – отравяния. Най-често в играчките са откривани стафилококи. При всяко четвърто мече са открити частички фекалии. А освен това всяка пета плюшена играчка, превърнала се в любима за детето, никога не е минавала през пране, без значение, че постоянно е падала на пода, “разхождана” е по улиците със “собственика й”, и незнайно колко пъти е участвала в игрите с пясък на детската площадка.

Три четвърти от родителите не перат меките играчки дори след като децата се разболеят, което повишава рисковете от повторни инфекции, предупреждават експертите. Доктор Лиза Акърли, специалист по хигиена, съветва: “Много внимавайте за чистотата на детските играчки, в това число и плюшените”.

За да се избягват повторните заразявания, плюшените любимци е най-добре да се перат отделно от дрехите. Освен това е добре да съхнат на проветриви места, за да се избегне появата на плесени.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...