25 август 2015 г.

Така изглежда част от квартала Лас Палмитас в мексиканския град Пачука. Гигантското цветно пано е нарисувано по фасадите на домовете по поръчка на правителството, в рамките на проекта “Пачука се разкрасява сам”.

Осъществяването на мащабния замисъл по разкрасяването на цял квартал в една обща картина е поверено на екип немски художници, работещи под названието German Crew. Те работят повече от година по хълмовете на Лас Палмитас, за да променят облика на работническия квартал на града и да го превърнат в едно малко по-красиво място.

За това време художниците са боядисали над 1500 квадратни метра стени на домове в квартала, изразходвайки за целта 20 хиляди литра боя.

Немските художници работят по проекта с помощта на местните жители. Фасадите на 200 къщи в района за боядисани в ярките цветове на лавандулата, зеления лайм и топлото слънчево жълто. Ръководителят на проекта Енрике Гомес разказва, че целта на цялата инициатива е да се окаже подкрепа на жителите на квартала, променяйки като цяло негативните нагласи за живот в тази част на града.

“Изобщо не съм си представял, че работата, с която се захващаме, ще окаже толкова положително влияние. По-рано Лас Палмитас се смяташе за най-непривлекателният квартал, където хората трудно общуваха един с друг, а с настъпването на нощта избягваха да излизат от домовете си. Към края на осъществяване на проекта забелязахме, че хората постепенно започват да намират общ език и да си сътрудничат, а децата се заиграват по улиците дори и в късните часове на деня”, споделя Енрике Гомес.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...