18 юни 2018 г.

Искате ли да сте по-атрактивни за противоположния пол? Пийте една – само една – по-голяма чаша вино.

Това сочат резултатите от ново проучване на изследователи от Университета в Бистъл по психология. Заключенията си учените публикуват в Science Daily.

Изследователите са провели проучването сред 40 хетеросексуални мъже и жени – по равно от двата пола. Задачата пред тях е била да определят до колко атрактивни са представителите на противоположния пол.

На участниците в теста са показвани по три снимки на едно и също лице. Едната снимка е правена, когато лицето не е употребило алкохол, а втората – след 250 мл вино (т.е. две големи винени чаши), а третата, след като лицето е консумирало 500 мл вино (или иначе казано 2/3 от 700 мл бутилка вино).



Резултатите сочат, че след 250 милилитра човек е най-привлекателен за срещуположния пол. По-малко атрактивен на трезва глава, а след 500 милилитра вино привлекателността драстично спада.

Учените обясняват резултатите с това, че след консумацията на умерено количество алкохол кръвообращението се подобрява и лицето леко порозовява. Освен това част от лицевите мускули се отпускат и усмивката става по-показателна за това, че се намираме в добро настроение.

Което е още един добър повод да пием по едно. Ни повече, ни по-малко.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...