6 март 2017 г.


Астронавтът на Европейската космическа агенция (ESA) Тома Песке е решил на всяка цена да заснеме египетските пирамиди от борда на Международната космическа станция.

Тома Песке е най-младият сред астронавтите на ESA. През 2009 година е избран измежду 8413 кандидати. Преди да бъде официално зачислен към групата, подготвяща се за космически полети, той е работил като пилот на самолет Airbus-320s за авиокомпанията Air France.

В страницата си в Туитър Тома Песке публикува видео кадри и снимки от различни интересни моменти по време на работата му на борда на МКС. Откакто се намира на станцията, той вече на няколко пъти се опитва да заснеме египетските пирамиди, но засега всичките му опити се оказват неуспешни.

Песке обаче не се вълнува много от неуспехите си и е решил да постигне своето в крайна сметка. Засега е създал хаштаг #pyramidfail, с който отбелязва всички свои неуспешни опити. И разбира се, не губи надежда, че ще успее да заснеме идеалният кадър, на който да се виждат големите каменни колоси на платото Гиза.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...