2 юли 2021 г.


Днес, хората, за които съществуването на извънземен живот е безусловен факт, отбелязват Международния ден на уфолозите. Поводът да бъде избрана точно тази дата е една от оставащите си мистерия и до днес катастрофа.

Накратко фактите, за тези, които не са запознати или не са чували за Розуелския инцидент от 1947 година. Тогава, в началото на месец юли, в малкото градче Розуел в щата Ню Мексико, катастрофира летателен апарат, който заедно с останките от пасажерите му се смята, че е космически кораб с извънземни.



През изминалите от тогава до днес години властите в САЩ така и не са излезли с официални заключения какво точно се е случило през далечната вече 1947 година.
Версиите са много. Опитът бързо да се заметат следите за произшествието само пораждат допълнителни слухове. Нищо обаче не може да бъде скрито, ако се е случило. Въпреки взетите мерки, да се прикрие катастрофата, интервюто на майор Джес Марсел - бивш началник на разузнаването във военновъздушната база Розуел, което излиза в пресата, се превръща в истински скандал за онова време. Марсел твърди, че откритите останки от катастрофата, са с извънземен произход.



И по страниците на вестници и списания започват да се появяват версиите за катастрофата на извънземен космически кораб, а Розуелския инцидент се превръща в отправна точка за създаването на цяла "наука", наречена уфология (от английското UFO – Unidentified flying object /неидентифициран летящ обект/). И все пак, какво се е случило през онзи летен ден?




Ето една от най-вероятните (за всички любители на НЛО) версии:
Вечерта на 2 юли 1947 година, в небето над Розуел мнозина от местните жители наблюдават бързо движещ се обект с необичайна форма – приличал на диск. По-късно през нощта или рано сутринта, на 75 мили от града, някой си фермер на име Уилям Брейзъл, който преди това видял падането на необикновения летящ обект, открива в нивите си отломки от апарата. Напомнят на фолио, но са много гъвкави и здрави, а освен това по повърхността им има странни знаци, наподобяващи йероглифи.

Недалеч от отломките, пристигналите на място военни, откриват основната част на апарата и телата на членовете на екипажа, които – меко казано – изглеждат не съвсем като човешки същества. Описват ги като същества с непропорционално голяма и кръгла глава, малки очи и тела, лишени от всякакво окосмяване. Кожата им е с жълто-оранжев оттенък и е покрита с нещо като люспи, подобно на земните рептилии. Облечени са в цели комбинезони в сребристо сив цвят.

Всичко това е бързо събрано от военните и засекретено. С изследване на отломките и останките се заема специална група, с кодовото име MAJESTIC-12. От записките на участниците в групата обаче излиза, че сред изследваните отломки няма нищо, което да доказва фактически съществуването на извънземна цивилизация.




И все пак, американците са народ предприемчив, и в света се заражда истински бум на почитателите на извънземните. Издигнат е паметник, който се явява нещо като “доказателство за мястото, на което се разбива летящата чиния”. Надписът на паметника гласи: “Не знаем кои са били те. Не знаем, защо са долетели. Знаем само, че те промениха нашата гледна точка за Вселената. 
Това свещено място е обозначено с паметник, издигнат през 1997 година и се посвещава на съществата, срещнали своята съдба близо до Розуел, Ню Мексико, през юли 1947 година”.


И днес, всяка година на този ден, на мястото се стичат туристи и уфолози от цял свят. Провежда се фестивал, четат се лекции, организират се най-различни надпревари.
През 1990 година в Розуел е открит и Международен музей на НЛО, в който има “експонати от 47-ма” и още много “доказателствен материал”.

Уфолози от всички страни, вярайте!


-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...