24 май 2016 г.

По време на 19-тото издание на международната изложба за високи технологии, провеждаща се в Пекин, Китай, беше показан концептуалният автобус Transit Elevated Bus. Действащият макет демонстрира виждането на конструкторите за бъдещия градски транспорт в китайската столица.

Футуристичният автобус трябва да помогне да се намалят задръстванията по улиците на многомилионния мегаполис, тъй като позволява автомобилите да се движат буквално под него.

Концептуалният автобус ще може да превозва едновременно 1200 души. По функционалност това го доближава до метровлаковете, но стойността на изграждането на трасетата за този вид транспорт е многократно по-малка, отколкото за прокарването на подземни железници. Изграждането на инфраструктурата за град като Пекин може да бъде завършено само за около една година, казват авторите на проекта

През втората половина на тази година в град Цинхуандао в провинция Хъбей, Североизточен Китай ще започне експериментално да се движи напълно функционален прототип на футуристичния градски транспорт.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...