1 април 2016 г.

Американската автомобилна компания Tesla Motors показа пред публика новия си електромобил Tesla Model 3. Това ще е най-достъпният към момента по цена модел на компанията: петместният автомобил може да се закупи за 35 000 долара.

С едно зареждане на акумулаторите електромобилът може да измине почти 350 километра. Електрическият автомобил развива скорост от 100 км/ч за малко повече от 4 секунди.

За момента желаещите да го притежават могат да се сдобият с него само чрез предварителна заявка. Първите бройки ще бъдат готови не по-рано от началото на 2017 година.

Собственикът на Tesla Motors Елън Мъск съобщи, че компанията има планове да произвежда по около 500 000 електромобила на година. Към момента Tesla предлага избор между седана Tesla Model S и кросоувъра Tesla Model X. Първият на американския пазар се предлага на цени между 75 и 105 000 долара, в зависимост от комплектацията, а вторият – за 80 000 долара.

През миналата година Tesla е продала над 50 000 автомобила, повечето от които са Model S, което го прави най-продаваният в света електромобил. Tesla успява да изпревари по продажби електромобила Nissan Leaf, който пет години подред заемаше първата позиция.

В същото време обаче, компанията на Мъск отчита за 2015 година загуби от около 890 милиона долара. Според мениджмънта на компанията, загубите се дължат най-вече на разходите по разработването на новите модели.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...