28 януари 2016 г.

Представител на най-големите зъбати китове – кашалотите – се изхвърли на брега край Скегнес, Великобритания. През последните няколко дни по крайбрежието на Северно море са намерени пет мъртви кита.

Част от крайбрежието, където са открити телата на морските гиганти, в момента е отцепена от полицията. Органите на сигурността са взели тази мярка, за да не допуснат местните жители да се приближат до останките на китовете. Здравните инспектори предупреждават, че контактите с мъртвите животни може да представляват опасност за човешкото здраве.

Засега учените не могат да установят причините, накарали гигантите да излязат на брега. Възможно е морските бозайници да са излезли в плитчините и да не са успели повече да се върнат преди отлива да ги остави на сухо. Вече са взети необходимите проби за анализ, с които ще се установи точната причина за смъртта на китовете. Останките им в момента се заравят в пясък, за да не ги отнесе морето с прилива, но скоро мъртвите животни ще бъдат премахнати от плажовете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...