27 януари 2016 г.

Героите от сериала “Досиетата Х” биха били удовлетворени от новата порция разсекретени от ЦРУ документи с гриф "Секретно", касаещи Неидентифицираните летящи обекти (НЛО). Разсекретяването им съвпада с рестарта на новия и дълго чакан  сезон на хитовия сериал. Сътрудниците на ЦРУ не са пропуснали да споменат за това “съвпадение” в прес съобщението на сайта на разузнавателната агенция на САЩ.

“Смятаме, че агент Фокс Мълдър с удоволствие би използвал тези документи, за да убеди всички ни в съществуването на извънземен живот. А скептично настроената му колежка Дейна Скъли би могла да ги ползва, за да намери научно обяснение за появата в небето на всевъзможни НЛО”, се казва в съобщението на сайта на ЦРУ.

Публикуваните документи са от периода на 40-те и 50-те години на ХХ век. В тях се съдържат данни за НЛО, забелязани в небето над Източна Германия, Испания и Африка.
В един от документите, датиран от 1952 година, се говори за обект, оставящ зад себе си димна следа, докато прелита над Барселона. “Пресичах площад Хосе Антонио на път за редакцията на вестника, когато видях странен обект, летящ с висока скорост от страната на летище Ел Прат, на височина около 2 000 метра и оставяше широка димна следа”. Това са думите на очевидец, записани в този секретен до момента доклад, който вече е със свалени защити.

В документа се казва още, че обектът приличал на някакъв въздухоплавателен съд, но не с характерната за “летящите чинии” форма. Движел се по права линия, без да се върти около оста си. Очевидецът не е забелязал и някакви странни светлини по обекта.

Спецовете от ЦРУ дават и няколко съвета на всички, решили да се посветят на търсенето на извънземни форми на живот и да разследват случаите на поява на НЛО. Съветват ги да съберат група съмишленици, да си определят обекти за изследване, да проведат консултации със специалисти и експерти и да изработят система, която да събира съобщенията за нови случаи на поява на НЛО.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...