11 декември 2015 г.

Тригодишната котка Тардар (в ляво), известна като Grumpy Cat (Намръщената котка) по време на представянето на копието й в музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо в Сан Франциско. Тардар е първата котка, увековечена като експонат в музея, в който свои восъчни фигури имат най-известните хора на планетата – от политици и музиканти, до кино звезди.

Репликата на Grumpy Cat е изработена от стъклопласт, силикон и изкуствени косми. Работата по създаването на копието е отнела около 4 месеца.

Тардар Сос (изопачено от “сос Тартар”) стана звезда в интернет заради необичайния си външен вид. Странното изражение, което я (Тардар е дама) прави да изглежда вечно недоволна, се дължи на неправилната захапка, която е характерна за котките-джуджета като Гръмпи.

Първите снимки на известната котка се появяват в блоговете в сайта Reddit и моментално я превръщат в звезда. По-късно физиономията й украсява първите страници на The Wall Street Journal и New York. В края на 2014 година Тардар изигра главната роля във филма “Най-тъжната Коледа в живота на Grumpy Cat”. Сюжетът разказва за Grumpy Cat, която развива песимистичен мироглед, защото никой не иска да я купи от зоомагазина на голям търговски център. Докато един ден, по време на коледната ваканция, в магазина влиза 12-годишно момиченце, което единствено от околните разбира езика на котките. Веднага се влюбва в Grumpy и… после следват интересни приключения.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...