4 декември 2015 г.

Австралиецът Дейвид Ричардс за трети път е вписан в Книгата на рекордите Гинес, заради новият рекорд, който поставя – 518 838 лампички по изкуствената коледна елха, която е украсил. Първото им запалване се състоя на 27 ноември в 20:45 часа местно време, в присъствието на много жители на австралийската столица и разбира се, съдии от Книгата на рекордите, установили рекордното постижение.

Освен светлините, дървото е украсено и с различни играчки и коледна звезда с височина метър и половина, в която има 12 000 светлини. За да сътвори рекордното коледно постижение, австралиецът е използвал изкуствено дърво с височина 21 метра. До 2011 година изкуствената елха е ползвана от местната управа и е украсявана в център на Канбера по време на зимните празници.

Ричардс ръководи цял екип от архитекти, инженери, електротехници, дизайнери и доброволци от благотворителни организации, които му помагат да украси елхата. 518 838 лампички се оказват достатъчни, за да се подобри предишният рекорд, записан през октомври миналата година. Тогава елхата, инсталирана в тематичния парк-студио Universal в Осака (Япония), беше украсена с 374 280 лампички.

Това не е първият рекорд на Ричардс. По-рано той е вписан в Книгата на рекордите Гинес за създаването на най-голямото изображение от светодиоди и за използването на най-голям брой лампи за украса на дома си.

Съпрузите Ричардс губят новороденият си син през 2002 година. Всички средства, събрани в различни благотворителни акции, включително и настоящата, те даряват на организации, които се опитват да предотвратят синдрома на внезапната детска смърт. При СВДС деца без никакви явни признаци на заболявания почиват в съня си поради внезапно спиране на дишането.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...