27 ноември 2016 г.

Бодежи, болезнени крампи, чувството за постоянна умора и резки промени в настроението, повишен апетит… Симптомите на предменструалния синдром (ПМС) се оказва, че са познати не само на жените, но и на някои мъже. В анкета, подготвена с помощта на психолози за сайта за пазаруване с отстъпки VoucherCloud са участвали 2412 души, представители и на двата пола.

26% от анкетираните отговарят, че периодично страдат от изброените симптоми. Половината от мъжете си признават, че периодично ги мъчат умората и раздразнителността. 47% пък казват, че са забелязвали у себе си пристъпи на повишен апетит, а при 43% са отчетени и резките промени на настроението.

12% от мъжете по време на такива периоди са започвали да се замислят за излишното си тегло. 5% от представителите на силния пол са изпитвали болки, подобни на менструалните. И още една закономерност, установена от анкетата – мъжете, които са признали симптомите на ПМС, всеки месец харчат средно със 125 долара в повече за храна, спрямо онези, които не са забелязвали у себе си симптоматиката.

Хормоналните цикли са характерни не само за жените, но и за мъжете. Те контролират настроенията ни, сексуалните ни желания и като цяло жизнения ни тонус, отбелязват психолозите. Симптоми като раздразнителност и депресия се обуславят от понижените нива на тестостерон.

Интересното е, че 58% от анкетираните жени също са забелязали у партньорите си проявите на ПМС. 43% от тях са правили опити да подкрепят мъжете си в такива дни, като се стараели да ги ободрят и да им осигурят повече комфорт. 33% от дамите обаче, изобщо не вярват, че мъжете са подложени на подобни изпитания и при проявата им са карали половинките си “да се стегнат”.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...