12 ноември 2015 г.

През последните 45 години в Калифорния се организира фестивала Half Moon Bay Pumpkin. Освен многото развлекателни мероприятия, свързани с прибирането на реколтата, това е събитието, което организира конкурса за най-голяма тиква. Тази година тиквата-победител в надпреварата тежи 893 килограма.

Фермерът, който е отгледал рекордьорката – 55-годишният Стив Далетас – когато не се занимава с фермата си, работи като пилот в една от местните авиокомпании. Призът за първото място се изчислява по формулата $6 за фунт; по този начин, при тегло от 1969 фунта (893 килограма), тиквата ще донесе на Стив сумата от $11 814.

Далетас е признат майстор в отглеждането на гигантски тикви. Преди тази година, той е печелил приза с още две рекордьорки – през 2001 и 2003 година.

Второто и третото място тази година са за тикви с тегло от 819 и 764 килограма, съответно. Конкурсът се провежда няколко дни преди самият фестивал Half Moon Bay Pumpkin, за да може по време на празниците победителите да преминат със своите “творения” като част от тържествения парад.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...