4 октомври 2015 г.

Една от големите вериги супермаркети във Великобритания обяви, че ще продава само ябълки местно производство до месец май 2016 година, т.е. два месеца повече от обичайното. Удълженият срок на продажбите е заради много добрата реколта от ябълки и цели да отговори на нагласите на купувачите, които искат да консумират стоки местно производство. Според проведено в Обединеното кралство изследване, 95% от поданиците на Нейно величество са готови да купуват продукция родно производство, за да подпомагат производителите и по този начин икономиката на страната като цяло.

През последните 25 години на 21 октомври във Великобритания се отбелязва неофициално Денят на ябълката. Идеята е да се популяризира консумацията на плодовете. По време на мероприятието се организират най-различни събития – базари, кулинарни шоу програми и майсторски класове, чиято задача е да накарат хората да консумират повече ябълки.

Според редица изследвания тези плодове притежават редица уникални свойства, полезни както за сърдечно-съдовата система, така и за организма като цяло

Интересното е, че Великобритания не е единствената страна, където се отнасят с толкова голямо уважение към “забранения плод”. Например в САЩ имат свой Дена на ябълката – официален празник, който се чества всяка година на 20 февруари.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...