12 септември 2015 г.

Виждали ли сте как разцъфва кактус? Всъщност, бодливите зелени растения имат едни от най-красивите цветове, когато цъфнат.
Фотографът Грег Крехел е буквално обсебен от цветовете на кактусите, затова е превърнал заснемането им в своята голяма цел в живота.

Той разказва пред National Geographic, че още от детските си години е запленен от цъфналите кактуси. Започва да купува и отглежда бодливите цветя у дома, а по-късно – след много експерименти – успява да изнамери начин да заснема процеса, така че да се получават ярки и контрастни изображения, които после обединява в таймлапс видео клипове.

Процесът на разцъфване на кактусите протича за около 8 часа и обикновено се случва през нощта. Красивите цветове се запазват обаче едва за час-два.

За да създаде този красив клип, показващ разцъфтяването на 15 вида кактуси, Крехел буквално се превръща в “кактусова бавачка”. Много важно е да знаеш, кога процесът ще започне, за да си подготвен за снимането. В клипа само в няколко секунди са събрани снимки от няколко часа, през които цвета на кактуса се разкрива в пълната си красота.

1 коментара:

Може да ви е интересно...