29 август 2018 г.

Понякога животът е толкова хубав, че ти се иска да подскачаш от радост. Точно това прави и тази косатка, която все още е малко дете. Снимката е направена край бреговете на Виктория в Британска Колумбия. Няколко дни наред туристите са имали възможността да видят как младата косатка излита над вълните и след това се пльосва с удоволствие по корем във водата. 

Автор на снимката е професионалният фотограф Клинт Ривърс. Той разказва, че “косатката, която кръстихме J50, явно съвсем наскоро е разбрала, че може да скача над водата и за да натренира тази си способност по цял ден се забавляваше с такива скокове. Понякога правеше по 60 скока на ден”.

Майкъл Харис, изпълнителен директор на Тихоокеанската асоциация по наблюдение на китообразните казва: “Никога не съм виждал млади косатки като J50 да правят подобни неща. Тя постоянно излиташе във въздуха и правеше скок след скок, всеки от които завършваше в огромна пелена от пръски. 



Нямаме идея, защо косатките скачат над водата. Когато гледаш как дете като J50, който е толкова игрив и закачлив, го прави отново и отново, неволно забравяш за научния подход и искрено започваш да вярваш, че го прави просто от радост”, добавя Харис. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...