24 август 2015 г.

Британски изследователи правят опит да установят, коя нация е най-щедра и коя – най-стисната. В анализа “под лупа” попадат британците, немците, французи, американци и руснаци.

Изследването се провежда от британската застрахователна компания Direct Line в няколко от най-известните туристически дестинации по света – Браселона, Лас Вегас, Париц, Сао Пауло и Ибиза.

Като най-стиснати в оставянето на бакшиши се оказват французите. Те оставят средно по 5% по-голяма сума, отколкото е сметката им, докато средният показател в световен мащаб е 11%.
Малко по-щедри са британците средно със 7% бакшиш върху сумата. Следват италианците, които се оказват по-щедри и от британците.

В същото време американците изобщо не си правят сметката и оставят средно по 13% бакшиш. На тях се пада и почетното неофициално звание “най-щедра нация по време на почивка”. Втората позиция се пада на германските туристи, които съвсем с малко отстъпват в щедростта си спрямо американците. Руснаците са трети в тази символична класация.

Авторите на проучването подчертават, че в последните години рязко е намалял броят на хората, които по принцип оставят бакшиш. Очевидно световната финансова криза е дала отражение и на този навик.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...