8 август 2018 г.

Потребителят на интернет сайта Reddit с ник floatyverve е монтирал 7-минутно видео, съставено от 400 000 изображения, заснети от инфрачервения телескоп на NASA Spitzer.

Видеото е невероятно красиво и показва галактиката ни в 3D-перспектива благодарение на изображения на Млечния път със сумарен обем от около 12 гигапиксела.

За обработката на 400-те хиляди снимки, направени от телескопа Spitzer в различни честоти на инфрачервения диапазон, авторът се е трудил над пет месеца. Трудът му наистина е титаничен.

Авторът живее във Ванкувър, Канада. Всяко изображение, включено във видеото, е редактирано с помощта на програма за обработка на изображения. Към всичко това е добавен саунд трак, а като цяло клипът ще ви създаде илюзията, че летите през безкрайните простори на Млечния път.



Видеото може да се гледа свободно в Youtube с резолюция 1080p. Ако искате да се насладите на пълната красота на Млечния път (и ако имате техническата възможност за възпроизвеждането му), може да си изтеглите клипа в резолюция 4k. В този случай обаче, за видеото с обем от 4,2 гигабайта, ще трябва да заплатите 2 долара.


-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...