8 юли 2015 г.

Находка на тексасец може да влее нов “свеж полъх” в легендата за чупакабра.

В края на месец май Филип Оливейра открива в своя участък тялото на странно създание, но разгласява находката си едва през юли. По думите на тексасеца, кожата на това същество много прилича на слонска, предните му лапи са като на енот, а задните изглеждат несъразмерно големи.

“Изучавам биология, увличам се по къмпингуването, прекарвам много време в лов и риболов и предполагах, че вече съм виждал всичко на света – или поне в онези местности, които са ми добре познати. И въпреки това, останах изумен от откритието си”, казва Филип.

През цялото време от май до сега Оливейра е съхранявал съществото в хладилника си. Мъжът позволява на журналисти и специалисти да разгледат останките на предполагаемата чупакабра. Взети са проби за ДНК анализи.

Специалисти по дивата природа се отнасят скептично към съобщението на Оливейра. “Това е просто болен от краста койот. Специалистите ни се сблъскват със стотици подобни снимки, затова нямаме никакви съмнения”, казва Джона Евънс, изследовател от Агенцията по парковете и дивата природа (TPWD) на щата Тексас.

В отговор на това изявление, Оливейра, който притежава докторска степен по биология от Тексаския християнски университет (TCU), отбелязва, че размерите на намереното от него животно са твърде големи за койот.

Филис Каньон, диетолог от Куеро, пази подобни снимки на сходно неизвестно животно. Тя сравнява снимките си с тези на откритото от Оливейра, и стига до извода, че то повече прилича на енот. Филис се надява да види по-отблизо загадъчното откритие, но до момента Оливейра не е отговорил на молбата й.

Легендата за чупакабра се появява в средата на ХХ век в Пуерто Рико. Периодично местни жители откриват обезкървени трупове на кози; понеже не им се отдава да открият убиеца на животните, те набеждават за виновник митично същество – чупакабра. С течение на времето историята за загадъчното кръвосмучещо създание се разпространява по цялата планета. Съобщения за появата на чупакабра се срещат от Нови Орлеан чак до Нижни Новгород. И въпреки това, до днес няма достоверни доказателства за  съществуването на чупакбра.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...