10 юни 2015 г.

Фотографът Дейвид Хилард е заснел изгрева над Долината на смъртта. По това време скалистите й пейзажи се обагрят в нежни пастелни тонове. За да направи снимката фотографът трябвало да се пребори със страха си от височини и да се качи на височина от 200 метра по планинска пътека, водеща към хребета Амаргос.

“Червеникавите и пурпурни оттенъци, които виждате, са заслуга на меката слънчева светлина по време на изгрева. Натуралните цветове на скалите в ярката дневна светлина са жълт и наситено лимонен, примесен с кафяви и тъмно-червени оттенъци. Разнообразните цветове се дължат на различните слоеве в отлаганията”, обяснява 46-годишният Дейвид Хилард от Лос Анджелис.

От гледна точка на разнообразието на минерали, Долината на смъртта е едно от най-интересните места на планетата. Там се намират солни и основни залежи, уникални скални образувания и солени водоеми.
В ландшафтът на долината влизат няколко екосистеми, в това число солници, пясъчни дюни, каньони, разноцветни скали и планински хребети. На това място е и най-ниската точка от земната повърхност на Северна Америка – падината Бедуотър, която е с 86 метра под морското равнище.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...