27 февруари 2015 г.

Любопитно видео е публикувано в Мрежата. На него е запечатан моментът, в който свиня изглежда като че ли се… моли пред будистки храм в Китай.

Очевидци на странната сцена заснели всичко на видео, а след това са повикали и монасите. Последните се опитали да изгонят животното, като започнали да му четат молитви. Не е ясно дали това е дало резултат, но след известно време свинята сама се надига и си тръгва.

В китайския сегмент на интернет видеото с “молещата” се свиня се е превърнало в хит и само за часове е гледано над 8 милиона пъти. Не липсват коментари, че свинята е “избрана” и “приближена до Буда”. Специалисти обаче смятат, че животното просто е болно – вероятно страда от недостиг на витамини. След като е изминала известно разстояние свинята просто се е строполила и е решила да отдъхне в тази странна поза.

Агенция South China Morning Post съобщава, че собственикът на свинята е открит много бързо. Той разказал, че тя избягала заедно с други две “роднини” от семейната ферма. Агенцията информира още, че “молитвената” разходка на свинята не завършва с добър край. Собственикът я прибрал и я заколил. Едва тогава разбрал, че добичето му е станало звезда. “Ако знаех, че е така, можеше и да не я убивам”, признал си пред журналисти собственикът на “молещата” се свиня.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...