Задавали ли сте си въпроса, защо се правят характерните за
хляба нарези? Сигурно мнозина са чували, че това уж е за да се осигури
безопасно излизане на въглеродния двуокис от тестото, докато се пече хляба. Нивата
на въглероден двуокис уж се повишавали в процеса на печене и ако не се осигури
безпрепятственото им отделяне, може да се натрупат и хлябовете в пещта да се пръснат.
30 януари 2015 г.
Related Posts
Скоч лентата навършва 92 години
27 May 2022history.nakratko.bg0"Скайлаб" - трудната крачка по пътя на човек към космоса
14 May 2022history.nakratko.bg0Краят на един провал. Унищожаването на съветската совалка "Буран"
12 May 2022history.nakratko.bg0Рожденият ден на "електронния боклук" - спамът
03 May 2022history.nakratko.bg0
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.