14 декември 2019 г.


Жените обожават и търсят секса не по-малко от мъжете, а понякога – дори с по-голямо настървение. Такива са резултатите от научно изследване, проведено с помощта на мобилното приложение Kindara, което е разработено за контрол на фертилността на представителките на нежния пол.

В експеримента участват 500 потребителки на програмата. Всяка от тях е помолена да оцени своето либидо. Повече от половината доброволки заявяват, че не са удовлетворени от “количеството на секса” в живота си.
Около 75% от дамите заявяват, че искат да правят секс поне три пъти седмично, а 13% са категорични, че желаят сексуални удоволствия шест пъти на седмица.

Почти три четвърти от участничките казват, че изпитват пълно удовлетворение от всеки полов акт. Малко повече от половината дами определят емоционалната връзка с партньора като главен критерии за добър секс. Само 23% са на мнение, че за хубавите преживявания в секса най-важни са флирта и е предварителните ласки.

Стресът е най-сериозното препятствие, което пречи на дамите да се чувстват предразположени за сексуални занимания. Към това мнение се придържат 40% от участничките. Женското либидо страда и заради липсата на взаимност и разбиране от страна на партньора (28%), лошо настроение (20%) и занижена самооценка (20%). В същото време, 18 % от участничките оптимистично заявяват, че нищо не може да им попречи да изживеят пълно удоволствие.



По отношение на удоволствието, наскоро учени от Университета в Болоня установиха, че по време на изучаване на нови думи човек изпитва същото удоволствие, каквото изпитва при секс или хазартни игри.


-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...