26 юни 2019 г.


В древна гробница, открита в провинция Шанси в северната част на Китай, са намерени седем цветни стенописа. Съобщението е на археологическия институт в провинция Шанси.

Тухлената гробница е открита в село в окръг Шочжоу и се смята, че датира от времето на династията Юан (1271 – 1368 година). В момента археолози провеждат разкопки на погребалното съоръжение и деликатните му стенописи.


Добре запазените фрески пресъздават различни теми от епохата, като сред изображенията има изрисувани олтари за извършване на ритуални дейности, пейзажи и образи на жени.


Облеклата и прическите на четирите изобразени жени дават информация за древната мода в северната част на провинция Шанси по времето на династията Юан.



Уан Сяои, директор на провинциалния институт по археология в Шанси, обяснява, че предстои да се установи кой е собственика на гробницата. След приключване на детайлните анализи ще бъде изнесена допълнителна информация, като учените се надяват, че ще узнаят за кого е построено погребалното съоръжение. Освен това, експертите ще попълнят данните си за погребалните практики и живота изобщо от периода на управление на династията Юан.


-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...