22 май 2017 г.


Морски лъв нападна момиче в канадския град Ричмънд. Инцидентът се случва на пристан, където много хора забелязват морското животно и се впускат да го хранят с хляб. Всички се радват на срещата с екзотичния гост, веселят се и изобщо не очакват да се случи нещо непредвидено. Морският лъв обаче рязко изскача от вода, хваща момиче, което е приседнало на края на пристана и я дърпа във водата.

Момичето веднага е спасено. Няма никакви травми и това вече може да се смята за щастлив край на инцидента. Известни са други подобни случаи, завършили с много сериозни последици. През 2007 година морски лъв напада млада жена, която кара сърф в Австралия. В резултат на нападението жената получава травма на шийните прешлени, счупена е челюстта ѝ и губи няколко зъба. През 2011-2012 година група морски лъвове, плаващи край брега, постоянно атакува и на няколко пъти нанася травми на хора, влезли да се изкъпят във водите на океана. През 2015 година 62-годишен рибар е атакуван, докато лови риба с лодката си. Морският лъв му чупи крака при нападението.

Морските лъвове могат да достигнат тегло от 300 килограма и дължина от 2,4 метра. Животните се хранят с риба и мекотели и хората не са сред "плячките им". Нападенията се случват тогава, когато морският лъв вижда в присъствието на човек някаква заплаха за себе си.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...