14 август 2016 г.


Пробвали ли сте някога, да носите 12 портокала, но без да ги сложите в торба? Или по-точно, пробвали ли сте да гоните 12 портокала, докато се опитвате да ги занесете без помощни средства, а те упорито искат да се търкалят по земята?

Трудно е, разбира се, но не и за шимпанзето на име Маугли, което живее в специалния “рай на шимпанзетата” в Jane Goodall Institute в Южна Африка.

Изглежда, че докато е пренасял десетина портокала, Маугли е решил, че може да подходи и по-креативно и да си вземе още поне два. В неговия случай нещата изглеждат толкова лесни и логични, поради факта, че може да захапе един и да “грабне” два с краката си.

Института, където живее Маугли не напразно е наречен “рая на шимпанзетата”. Това е място, където те са приютяване, след като са били изведени поради различни причини от естествената им среда на обитание. Попаднали в новия си дом те са вече на сигурно място и спокойно може да се отдадат на любимите си занимания.

Целта на институцията е да опазва живота на видове, застрашени от изчезване, като съвместява тази дейност с организиране на обучения и туристически разходки. Като бонус, служителите понякога пускат и забавни видео клипове, като този със сръчния Маугли.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...