26 юли 2021 г.

Голямата част от живота си легендарният Мик Джагър прекарва в ролята на несменяемия лидер на The Rolling Stones. И това не е никак малко, защото те са заедно от 1962 година насам и отново събират на концертите си десетки хиляди почитатели. Въпреки напредналата си възраст Джагър продължава да води повече от активен живот – постоянно е в движение, пише нови песни.


Майкъл Джагър се ражда на 26 юли 1943 година в Дартфорд (графство Кент). Баща му е преподавател по физическо възпитание, а майка му работи в доброволчески организации към консервативната партия във Великобритания.


Майкъл учи в Лондонското училище по икономика и политически науки. Но за него училището не е интересно занимание. Единственото, което го влече – уроците по пеене. Опитва се да пее колкото се може по-силно и веднъж до толкова се увлича, че си отхапва върха на езика.



Мик Джагър е женен два пъти. Първо за никарагуанката Бианка Джагър (1971—1979), а после за модела Джери Хол (1990—1999).


През 2010 година Мик Джагър създава нова група, наречена “SuperHeavy”.


Заслугите на певеца, артиста и музикант Мик Джагър са високо оценени в родната му Англия. По случай 60-годишният му юбилей кралица Елизабет II му присъжда рицарско звание.


Образът, който Джагър създава на сцената е уникален. Гласът му, недвусмислените движения, агресивността в жестовете, енергичността му по време на концерт – всичко това е в основата, която прави сър Мик Джагър един от най-разпознаваемите и известни хора на планетата.

-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...