3 юни 2016 г.

Ентусиасти от канала #Mind Warehouse в YouTube са създали клип, който показва нагледно бъдещето на Земята, ако внезапно хората изчезнат от лицето на планетата. Във видеото са използвани кадри от научно-популярни филми на National Geographic и цялата 5-минутна “лента” е издържана в стила на “апокалиптичните сериали”. За създаването на подобен род произведения, обикновено се прибягва до консултации с учени и футуролози.

В новото видео е показано, как няколко часа след изчезването на хората, започва масово спиране на електроснабдяването. Едно денонощие по-късно подземните железници и подобните им съоръжения ще се окажат под вода, а в края на първия месец ще започнат да аварират атомните електроцентрали.

Най-дълго, според версията на авторите на филм, ще продължат да напомнят за човешката цивилизация на Земята пирамидите в Египет, Великата китайска стена и монумента в планините Ръшмор в САЩ.

И все пак, след 50 милиона години на Земята все още ще има следи от човешката дейност – пластмасови отпадъци и натрошено стъкло ще напомнят за нашето присъствие. На планетата ни ще са ѝ нужни още нови 50 милиона години, за да заличи спомена за цивилизацията ни. А какво са за Земята 100 милиона години?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...