29 март 2016 г.


През пролетта японците обичат да се наслаждават на цъфтящите вишни – розовата сакура. Китайците през последните години имат своето хоби – през март милиони се отправят към селскостопанските райони, за да се любуват и разхождат сред жълтите полета от рапица. Простото едногодишно тревисто растение от семейство кръстоцветни, което повече прилича на плевел, по време на цъфтежа си коренно променя пейзажа.

В началото на пролетта цените в хотелите на иначе с нищо незабележимия провинциален град Луопин в провинция Юннан например, скачат няколко пъти. Местните власти се налага да организират допълнителни автобуси, с които желаещите да достигнат до намиращите се в околностите на града полета, засети с рапица. Теренът, на който се отглежда културата, е живописен сам по себе си, заради разхвърляните из него карстови хълмове.

По това време на годината, сред безкрайните жълти “морета”, вместо селскостопански работници и машини се разхождат фотографи, художници и тълпи туристи. Най-доброто място, от което може да се наблюдава жълтото море от рапица, е от върха на възвишението Дзиндзъфън (Златния петел).

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...