11 януари 2016 г.

Президентът на Хондурас Хуан Орландо Ернандес разказва пред ВВС за плановете на археолози да започнат проучвания на района в джунглата, където се предполага, че са руините на легендарния “Град на Маймуната бог”.
Легендите твърдят, че древното селище, известно още и като “Белия град”, се славело с несравними за времето си богатства.

Още първите  испански колонизатори се опитват да открият съкровищата на “Града на маймуната бог”. През 2012 година американски изследователи показаха заснети от въздуха кадри на един регион от резервата Рио Платано в Хондурас. На кадрите се виждат руини, които според археолози може да принадлежат на легендарния древен град-държава.

През миналата година в списание National Geographic беше публикувано съобщение, че в дебрите на резервата учени са открили десетки артефакти, представляващи скулптирани каменни късове, барелефи, надгробни камъни и пирамиди.

Президентът Ернандес заявява, че в близките няколко дни в джунглата ще започне работа нова археологическа експедиция, която трябва да събере допълнителни данни за откритите по-рано развалини.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...