14 ноември 2015 г.


Кадърът е уловил 26-годишната американска от Остин, Тексас, Фейт Дики, по време на представянето й на фестивала Highgirls в Рио де Жанейро. Тя е една от участничките в тазгодишното издание на надпреварата за жени, ходещи по въже. Номерът си Фейт Дики изпълнява на височина 840 метра над морското равнище, при това преминава по въжето с обувки на токчета. Все пак е обезопасена с колан и подсигуряващо въже, закачено за основното.

“За пръв път участвам в Рио и пейзажът тук е направо зашеметяващ. Въжето беше опънато между двете скали, които се наричат Педра да Гавеа, затова под краката ми беше целият град. Гледката наистина спира дъха ти”, разказва американката.

Фейт Дики разказва още, че по-рано винаги е изпълнявала номерата си на бос крак, но този път е решила да провери себе си. “Първо минах по въжето на бос крак, за да проверя колко е опънато и да се насладя на леката разходка. Вторият опит се оказва много по-сложен. Дистанцията беше по-дълга, а обувките започнаха много рано да ми убиват. Така че, продължавам да търся по-подходящ модел за разходки”, шегува се Дики.

Автор на снимката е бразилският фотограф Рейналдо Гомес. Той пък остава много впечатлен от лекотата, с която Фейт изпълнява номера си. “Грабна първата награда в състезанието заради невероятната си усмивка и лекотата, с която изпълняваше триковете си. Досега не съм виждал нищо такова. Снимал съм много въжеиграчи, но никога и дама, която се разхожда по въже на високи токчета. Това е нещо съвсем друго”.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...