22 ноември 2015 г.

Видео, заснето в Пекин, се превръща в хит в YouTube през последната седмица. Клипът показва как китайците ремонтират шестлентов автомобилен мост. Интересното в цялата работа е, че операцията по премахването на старото съоръжение и изграждането на новото, е извършена само за 43 часа. Видеото е заснето от една постоянна гледна точка в реално време, но клипът е ускорен 100 пъти, за да може да се изгледа за минути.

Голямата част от времето е отделена за демонтажа на старата конструкция. Но докато едни екипи разглобяват естакадата, другите подвеждат по-близо вече готовата нова конструкция. Мостът е с шест ленти за движение и тежи 1300 тона. От клипа не се вижда много ясно с какво се придвижва конструкцията, но методът наистина впечатлява.

Когато новите платна са на мястото си, всичко е много по-лесно. Асфалтирането и нанасянето на пътната маркировка буквално са извършени за часове. После колите тръгват по новия мост.

В Китай не всички ремонти се правят с такава бързина. Тук обаче случаят е по-специален – ценна е всяка минута, защото мостът свързва третият транспортен пръстен на Пекин с пътя за международното летище. Затварянето за дълго време на такъв невралгичен транспортен възел просто е недопустимо, според китайските норми.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...