23 октомври 2015 г.

Един от големите производители на сладоледи в САЩ Ben&Jerry и компанията за производство на бутикова бира New Belgium Brewing се похвалиха, че започват съвместно производство на сладолед с вкус на солено-карамелен ейл и брауни.

Леденият десерт ще се предлага в съдове от по 1 пинта – традиционната мярка за обем на една бира, наложен в западните държави.

Това е вторият продукт, който компаниите ще произвеждат съвместно. По-рано на пазара се появи солено-карамелен кафяв ейл с вкус на пирожки и 6,3% алкохолно съдържание по обем. Производителите са уверени, че продуктите им ще се превърнат в хит на пазара още през следващият месец. Ще се предлагат в магазините през цялата зима.

Производителите твърдят, че вкуса на сладоледа е като да ядеш едновременно солен карамел и брауни, полети с ейл. Подчертава се, че сладкият и соленият вкус се допълват чудесно.

Съвременните технологии позволяват да се произвеждат сладоледи от всевъзможен тип – като се започне от традиционните сметанови сладоледи и се стигне до нано- и криосладоледите. Освен това и шеф готвачите на големите ресторанти обичат да експериментират, като предлагат на клиентите си сладоледи с вкус на домати и босилек, пържени яйца с бекон и дори  на цвекло.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...