30 септември 2015 г.

На една от магистралите в Оклахома, недалеч от столицата на щата Оклахома сити, на 29 септември се случва необичаен инцидент. Камион, превозващ кошери с пчели, се преобръща. Пострадали при катастрофата няма, но повече от милион пчели се оказват на свобода.

Насекомите започват да кацат по стъклата на спрелите заради инцидента коли и им пречат да продължат пътя си. В същата ситуация попада и шерифът на окръга, който пристига на място на катастрофата. Атаката на пчелите се разпростира на територия в радиус от шест километра от мястото на инцидента. Много очевидци са заснели на видео случващото се.

До късно вечерта специалисти по пчелите, заедно с местните служби за реакция при извънредни ситуации, се налага да прибират насекомите. С настъпването на нощта пчелите стават особено агресивни и това налага оцелелите при катастрофата кошери да бъдат изгорени.

По-рано подобно произшествие се случи и във Франция. След катастрофата на камион, превозващ пчелни кошери, рамките на кошерите се чупят, а пчелите залепват в собствения си мед и загиват.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...