28 септември 2015 г.

До края на месец септември 2015 година в света са загинали 12 души, докато са опитвали да си направят селфи. Жертвите на акули за същия период са 8. Това сочи статистика на интернет портала Mashable. Това преви селфитата по-опасни за живота, отколкото акулите.

Четири от 12-те смътни случая са заради това, че опиталите се да се заснемат сами, са паднали от различни обекти. Например, 66-годишен японец загива, докато се опитва да се снима на фона на Тадж Махал, но се подхлъзва на едно стъпало и падайки си удря фатално главата. Губи съзнание и е откаран в болница, но там почива от получената травма.

Втората най-честа причина за гибелта на любителите на селфита е свързана с влаковете – жертвите са се опитвали да се фотографират или на фона на влак, или пък в неразумна близост до опасни конструкции по железопътните линии.

Расте и броят на загиналите, докато предприемат опити за екстремални селфита. В един от зоопарковете в Денвър например, се наложи да бъде забранен достъпа до мечките, заради неразумните хора, които се опитват постоянно да си направят екстремни селфита с едрите животни. Вече на много места в света влизат в сила забрани да се правят селфита на фона или в близост до известни сгради и забележителности.

Жертви на селфито през годината са станали и неразумни хора, опитали се да си правят снимки по време на традиционното за Испания улично надбягване с бикове. Организаторите на най-голямото в света колоездачно състезание – Тур дьо Франс, също са обезпокоени, заради желанието на участници и зрители, които се опитват да си правят селфита по време на етапите от надпреварата.

Изобщо, селфито се оказва доста “рисково” занимание. Наскоро американски лекари алармираха, че селфитата с приятели са сред основните фактори, довели до наблюдавания в момента в някои райони на САЩ епидемичен бум на заразените с въшки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...