6 юли 2015 г.

снимки: Faith Holland
Художничката от Ню Йорк Фейт Холанд, чиято самостоятелна изложба “Технофилия” се откри в бруклинската галерия TRANSFER, излага платна, вдъхновени от оргазми (най-вече – чужди) и от гледането на порно филми, съобщава Women's Health.

“Това е пряко продължение на предишната ми серия от картини "Визуални оргазми", която пресъздаваше секса с помощта на визуалния език на холивудското кино от времето на цензурата и забраната на Хейс. Въпреки забраните, Холивуд е намирал начини метафорично да покаже секса и оргазмите – в порното оргазмите и еякулацията са необходими, за да се докаже на зрителя, че участниците изпитват наслада и удоволствие. Отдавна исках и самата аз да разкрия темата за оргазма посредством творчеството си”, обяснява Холанд за източниците си на вдъхновение.

Централната картина в изложбата “Технофилия” е наречена “Суб/продукти” (Sub/Emissions). Създадено е чрез дигитално обработени фрагменти от кадри с “оргазмени преживявания”. За да я изработи, Холанд моли публика от двата пола да й изпраща анонимно снимки с продукти от техния оргазъм.

Друга картина от изложбата се нарича “Мръсно платно I” (Ookie Canvas I) и е “нарисувано” по същия начин, но вече кадрите с оргазми са извлечени от видео клипове от сайта RedTube.

Фейт Холанд завършва Училището по визуални изкуства в Ню Йорк. “Технофилия” е първата й самостоятелна изложба, но на сметката й има и участие в 32 други съвместни изложения и участие в над 40 фестивала и биеналета в САЩ, Канада, Германия, Великобритания, Гърция и други страни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...