4 юли 2015 г.

Компанията Sealed Air, която през 60-те години на ХХ век създава популярната днес по цял свят опаковъчна прозрачна лента с пукащи се балончета (Bubble Wrap), е разработила нова версия на материала за опаковане на чупливи предмети. Разликата е само една, но съществена – в новата лента балончетата не се пукат.

Необходимостта от създаването на опаковката, наречена iBubble, е продиктувана от икономически причини. Традиционната лента е твърде обемна и за транспортните компании става неизгодно да превозват обемните рула опаковъчен материал на разстояния, надвишаващи 250 километра. През последните години продажбите на класическата опаковъчна лента до толкова намаляват, че ръководството на компанията, изобретила тази опаковка, се замисля дори да прекрати производството й.

Новият опаковъчен материал представлява тънки листи от обикновена гъвката пластмаса, която ще се пълни с въздух вече след транспортирането и преди употребата, като за целта всяка транспортна компания ще разполага със специален агрегат. Това ще позволи да се пести място в складовете и в транспортните средства. В надуто състояние новата iBubble изглежда точно както старта. Единствената разлика е, че след надуване балончетата с въздух не се пукат.

По цял свят феновете на Bubble Wrap вече изразиха негодуване от новия материал. Всъщност, появата на новата опаковъчна лента не означава край на пукащите балончета. Компанията Sealed Air отдавна има много конкуренти, а патентът за изобретението й е изтекъл още през 1981 година.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...