4 юни 2015 г.

В интернет въври поредната кампания, наречена този път #HoldACokeWithYourBoobsChallenge. За мъжете ще е малко трудно да участват, защото става въпрос за съревнование от типа “задръж колата с гърдите си”, но това все пак не спира някои по-упорити индивиди. Участничките в кампанията се снимат топлес с кенове или бутилки кока кола между гърдите. Целта на акцията – да се фокусира вниманието върху борбата с рака на гърдата, пише Mirror.

В първите дни на юни в Мрежата започнаха масово да се появяват снимки на полуголи жени (и тук-там мъже), които позират, за да подкрепят иначе благородната кауза. Поне по-голямата част от включилите се в акцията смятат, че участват точно в такъв тип мероприятие. Малко по-късно обаче става ясно, не всичко в начинанието е с “чисти помисли”.

Никой от участниците в акцията не може да назове, кой е нейният организатор. Хората, положили началото на “лавината от гърди”, излизат на светло едва след като в Instagram, Twitter и Facebook са публикувани стотици любителски еротични снимки, маркирани с хаштага #HoldACokeWithYourBoobsChallenge. Зад идеята са имената на топ модела Джема Джекс и нейният приятел и импресарио Дани Фрост, който печели предимно от набиране на актриси за снимки в порно индустрията.

Двамата признават, че първоначалната им идея била просто да се пошегуват с миналогодишната акция  Ice Bucket Challenge, чиято цел беше да събере средства за борба с амиотрофичната латерална склероза (АЛС). Припомняме, че участниците в Ice Bucket Challenge трябваше да се заливат с ледено студена вода, за да усетят какво изпитват хората, страдащи от АЛС.

След като виждат какъв резонанс получава идеята им, двамата “неволни” автори на новото предизвикателство заявяват, че са готови да започнат реално събиране на средства за фондациите, борещи се с рака на гърдата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...