21 май 2015 г.

Аарон Роуз, собственик на питона на име Уинстън, решил да поднесе на домашния си любимец любимото му лакомство - мишка, която придържал с щипка за барбекю. Неочаквано обаче Уинстън захапал здраво щипката и не поискал да я пусне. Роуз решил да го остави за малко, за да измисли как да освободи помощния инструмент от хватката на питона, но като се върнал щипките липсвали – питонът просто ги глътнал. Стопанинът веднага завел любимеца си в университета в Аделаида, където работи известен център за спасяване на домашни животни.

От разказа на Оливър Фунъл, ветеринар в центъра, става ясно, че той в началото не повярвал, че питонът може да погълне подобно нещо. Но като погледнал змията се убедил с очите си, че всичко е възможно. Тялото на Уинстън буквално приело формата на погълнатата маша. И въпреки че змиите имат дарбата да изплюват нежеланите храни и предмети, по нищо не си личало Уинстън да има намерение да свърши нужното. Вероятно острите ръбове на щипките са дразнели хранопровода му и не са позволявали на мускулите да извършат нужните движения.

В началото екипът ветеринари решават да извадят чуждото тяло с ендоскопски метод, но заради опасения да не нанесат увреждания на вътрешните органи на питона избират да извършат хирургическа операция. Интервенцията преминава успешно. Уинстън се чувства добре, а собственикът му обещава, че в бъдеще ще се отнася с по-голямо внимание към домашния си любимец.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...