3 април 2015 г.

Неприятен инцидент, случил се по ски пистите в Япония, е заснет на видео и то от самия потърпевш. Местен сноубордист се опитва да заснеме спускането си, използвайки популярното помощно устройство – монопод за селфи (да си го кажем направо – пръчка за селфи). Увлякъл се в търсенето на най-добрия ъгъл за снимане, сноубордистът без да се усети застава на под трасето на лифт. Видеото е запечатало и  момента, в който една от кабинките на въжената линия на пълна скорост го блъска. 

Кадрите на клипа са заснели как зазяпалият се сноубордист е ударен силно в главата. Японецът пада в снега и известно време не може да се изправи. На пръв поглед изглежда, че е сериозно пострадал, но друг сноубордист, спускащ се наблизо, разказва, че пострадалият се е разминал само с леки наранявания.

След като качва видеото в YouTube приятел на пострадалият в инцидента обяснява, че го е предупредил, да не се движи в такава близост до трасето на лифта. А причина за толкова малкото разстояние между лифта и земята е прясно натрупаният над 1 метър сняг.

Изобщо, напоследък пръчките за селфи започват да са недолюбвани от все повече хора. И не толкова, че могат да доведат до травми. Някои от големите американски и британски музеи вече забраниха внасянето в сградите на помощните устройства. Целта е експонатите да се предпазят от неволно (или целенасочено) повреждане от пръчките за селфи. Клубовете от английската Премиер лига също забраниха внасянето на стадионите на пръчки за селфи.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...